Onze concerten

Concert 12 november 2017: Die Schöpfung

Met professionele orkesten en solisten zijn in de 20e eeuw verschillende oratoria uitgevoerd, waaronder de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach, Die Schöpfung van Joseph Haydn, Requiem van Verdi, maar ook het Requiem van Mozart, Elias van Mendelssohn- Bartholdy en The Messiah van Händel.

In 1997 was er een uitwisselingsconcert met de leden van het conservatorium in Pilzen, Tsjechië. Met begeleiding van het orkest van het conservatorium en Tsjechische solisten zongen wij Die Schöpfung van Joseph Haydn. Een paar weken later werd dit werk met dezelfde begeleiding en solisten uitgevoerd in Purmerend. Bij ons 70-jarig jubileum in 2012 hebben wij de The Messiah opnieuw uitgevoerd. In 2002, toen het koor 60 jaar bestond, werd dit eerst in het voorjaar ingeluid met een gospelconcert met medewerking van de Carmenian Gospel Singers en in december gevolgd door de uitvoering van de Messiah van Händel.

In 2017 bestond het koor 75 jaar en deze verjaardag is groots gevierd met een uitvoering met het Pop-Musicalkoor olv Patrice van Opstal en met de Classic Frogs olv Lorenzo Papolo, met als soliste de sopraan Esther Rinsma en aan de piano Ramon van Engelenhoven en Eric Noya. Op 12 november is Die Schöpfung van Joseph Haydn uitgevoerd met als solisten Ingrid Nugteren, Eyjólfur Eyjólfsson en Philip Barkhudaroen met The New Symphonics  o.l.v. Frank Rutgers.

Na Otto de Jong heeft Justine Oosters najaar 2017 de leiding overgenomen en slaat het PGK weer een nieuw pad in. Er zijn veel ideeën om het mooie repertoire verder uit te bouwen.

Grote en kleine concerten
Naast grote concerten geven wij kleine concerten zoals kerst- en operaconcerten. Vele solisten van naam hebben met het Purmerends Gemengd koor opgetreden, zoals in 2014 Charlotte Margioni en Jon Thorsteinsson en hun leerlingen Florieke Beelen, Maurice Rommers, Carolien van Iersel, Elvire Beekhuizen, Nicky de Bie en Elea Bekkers.
Ook Marina Besselink, Gerben Houba, Bas Kuijlenburg, Marianne Selleger, Bert Simhoffer, Francis van Broekhuizen, Willem de Vries, Caroline Stam, José Scholte, Esther Rinsma, Robbert Overpelt, Hans de Vries en Pierre Mak treden als solisten op.

Muzikale begeleiding werd verzorgd door onder meer Eric Noya (piano), Frank Rutgers (cello), Gerard Leegwater (klavecimbel), Kirsten Gramlich (orgel), Arjen Leistra (harmonium) en het Regionaal Jeugdorkest Artiance.

Onze concerten houden wij in de regel in Purmerend: theater De Purmaryn, de Taborkerk of de St. Nicolaaskerk.